keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Taloudellinen mielenrauha

Aloin katsomaan Danske Bankin ja armanin tekemää Youtube-ohjelmaa Arman ja matka mielenrauhaan. Siinä kolme tavallista ihmistä haluaa saada taloutensa haltuun.

Yksi tekee kahta työtä, mutta tuhlaa kaikki rahansa, yksi on työtön ja kolmas taas tuhlaa kaikki työtulonsa. Kaksi ammattilaista ryhtyy auttamaan ihmisiä luoman taloudellista mielenrauhaa. Sarjassa aloitetaan ihan budjetoinnista. En spoilaa tämän enempää, mutta suosittelen. Mukavaa, kun rahasta puhutaan ja puututaan rahankäyttöön ja rahankäytön ajattelemiseen. Ja tää ei sit oo mikää Danske Bankin mainos, aattelin vaan kertoa tästä, jos muitakin kiinnostaa katsella ko. sarjaa. :)

Aloin pohtimaan omaa taloudellista mielenrauhaa. Mulla ei sitä mielenrauhaa vielä täysin ole, vaikkakin puskuri on kunnossa ja rahaa ihan kivasti. Mutta silti koen, että en saa kunnollista mielenrauhaa ennen kuin ulosottovelka on kokonaan maksettu. Enkä haluakkaan saada sitä mielenrauhaa kunnolla ennen kuin ne velat on pois.

Mutta silti tietyllä tavalla on silti melko rauhallinen olo, en ajattele rahaa ihan koko aikaa. Ja velkaa varsinkaan. Ajattelin ennen velkaa koko ajan. Nyt olen onneksi päässyt siitä tyhmästäkin tavasta eroon ja ajattelen velkaa vain silloin kun se lyhenee, mikä on aika positiivista. :D Toki mää pyrin elämään säästäväisesti ja tekemään töitä sen velattomuuden eteen.

3 kommenttia:

 1. Velan lyhentäminen on positiivista. Sitten kun velka on nolla niin samalla painolla saat nettovarallisuutta kasvatettua (ja nettovarallisuus tuottaa sinulle esim. passiivista tuloa=Varallisuus tuottaa lisää pääomaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin miettinyt, että pitäiskö alkaa seuraamaan nettovarallisuutta. :D Mutta se on vielä niiiiiin paljon miinuksella, etten jaksa siihen vielä alkaa. :D Ehkä sitten, kun se sieltä hiipii edes vähän lähemmän +/- 0:aa. :)

   Poista
  2. Nettovarallisuuden kasvua on kyllä kiva seurata, kun se menee oikeaan suuntaan. Ehdottomasti kun velat ovat nollilla niin nykyiset ulosoton lyhennykset jollain painolla varallisuudeksi. Suosittelen.

   Poista

Suositut tekstit