torstai 21. kesäkuuta 2018

Lainasin rahaa

Hassua. Mulla ei oo koskaan, siis ei koskaan ollut näin hyvää rahatilannetta kuin nyt. Siis ei ennen peliongelmaakaan. Kaikki rahat meni mitä tuli ja loput lainattiin kavereilta tai luotolta. Nyt pystynyt lyhyessä ajassa säästämään ja elämään tarkemmin kuin ikinä.

Ja lainasin rahaa! Tärkeä läheiseni on työkyvyttömyyseläkkeellä ja saa noin 1000€ kuussa rahaa jolla yrittää elellä. Nyt hän pyysi lainaan 100€. Lainasin tänään hälle ne rahat ja saan 2.7 ne takaisin. Tavallaan aivan sama itselle, kun en mä niitä rahoja tarvi ennen sitä. Ne vaan on hetken mun tililtä poissa. Jännä vaan huomata, että mun talous kestää nykyään tämmöistäkin. Vaikka tavaksi en aio ottaa.. Lainaatteko te muut läheisillenne rahaa?

Muuten on kesäkuu sujunut ihan hyvin, mutta miehen loma vaikuttaa munkin kukkaroon. Se kun haluaa kaikilla mun vapaapäivillä tietysti tehdä jtn mikä on johtanut siihen että ollaan tehty yksi pidempi reissu sukulaisissa ja kaksi päiväreissua tähän lähimatkakohteisiin. Etenkin bensaan ja ulkonsyömiseen on mennyt rahaa. Saa nähdä miten mun nollapäivähaasteen käy tämän myötä, ihan en ole kirvestä kaivoon sen suhteen heittänyt mutta palaan siihen kuun lopulla. :)

7 kommenttia:

  1. Tiedän tuon tunteen!
    Tulee niin hyvä olo kun:
    Ensinnäkin voi auttaa toista
    Toiseksi tajuaa, että oma tilanne on parempi kuin noh oikeastaan milloinkaan, niin että oikeesti on ylimääräistä pätäkkää niin, että turvallisesti voi lainata tosta noin vaan rahaa.

    VastaaPoista
  2. Veljelle tuli heitettyä taas muutama kymppi. Kovin monelle ihmiselle en uskaltaisi lainata koska inhoan pyydellä rahoja takaisin.

    VastaaPoista
  3. Ajatuksia herättävä kirjoitus.

    Tähän blogiin vastatessa innostuin kirjoittamaan aiheesta ihan oman blogin kilometrikommentin sijaan.. :D

    https://rahainen.blogspot.com/2018/06/lainaanko-mina-rahaa.html

    VastaaPoista
  4. Köyhä antaa vähästään vai miten se nyt meni. Vaikka vain lainasit, niin ymmärrän täysin tuon tunteen! On aivan mahtava päästä kerrankin auttamaan toisia, sen sijaan että itse olisi aina se jota pitäisi auttaa.

    Itse yritän nyt keskittää ajatukseni siihen aikaan, kun ulosotto on ohi ja tilille jää oikeasti ihan hirveesti rahaa. Mitä kaikkea sillä tekisinkään! Ainakin eläkeikäiselle äidilleni sponsoroisin reissuja ja vaikka uuden puhelin. Pistäisin rahaa säästöön huikeita summia ja eläisin loppuelämäni vähän huolettomammin säästöjen rauhoittamana.

    Kaisa

    VastaaPoista
  5. Oon lukenut sun tekstit täällä, ihan mahtavaa toi oman talouden haltuunotto sulla!! Niin hyvin oot noussut. ❤ tähän itekkin pyrin, vapaanpaan talouteen :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Kävin lukemassa blogisi ja innolla odotan lisää tekstejä. :)

    VastaaPoista

Suositut tekstit